Bunyols de vent

Per Quaresma

 

No s'han de confondre amb els Bunyols de Quaresma, Bunyols de l'Empordà o Brunyols, pel meu gust, infinitament més bons que aquests.

  

Segons la viquipèdia, els bunyols de vent (o caragirats) són boles de massa elaborades amb farina de blat, llard o mantega i ous que es fregeixen en oli ben calent. Tenen forma de bola i en fregir-los s'inflen, poden arribar a doblar el seu volum, és per aquesta raó que se'ls denomina de vent (és a dir inflats). Els bunyols de vent poden estar farcits de crema, xocolata, xantillí, etc. Són unes postres que apareixen a les pastisseries a començaments de novembre, ja que tradicionalment se serveixen en les celebracions de Tots Sants.

 

 

 

Els bunyols de vent solen ser de petita grandària, amb prou feines tres centímetres de diàmetre un cop elaborats. Se serveixen ensucrats però la meva recomanació és que els farciu amb crema pastissera els gaudireu molt més. No estan pas malament, eh? Però jo els trobo una mica tontos. Evidentment, el meu gust personal no ha de condicionar que una recepta tradicional pugui aparèixer o no en aquest blog i per això us he fet aquests bunyols de vent. Amb aquesta quantitat us sortiran entre 45-55 bunyols. Us recomano la lectura de la recepta Bunyols de Quaresma farcits de crema.

  

  

 

INGREDIENTS

  

125 g de farina

  

80 g de mantega o llard

  

4 ous

  

1/4 litre d'aigua

  

un pessic de sal

  

oli per fregir

  

sucre

  

 

ELABORACIÓ

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 
Aboquem tota la farina de cop....i ho remenem bé....
 

  

 

  

  

 

  

  

 

  

  

  

  

  

  

 

  

  

 

 
...sense aixafar-los clar.
 

  

 
Els reservem sobre un paper absorbent.
 

  

  

  

 

 
I aquí teniu els bunyols devent.
 

  

 

Bon profit !!!!


Comentaris

envia el comentari