Catalunya Diari

Musclos al vapor

Una tapa molt clàssica

A l'estiu...és temporada de bons musclos. Els musclos és un tema apart també. No tots els musclos són bons. A mi , particularment, m'agraden molt els musclos de St. Carles de la Ràpita (Delta de l'Ebre). I si no hi ha, doncs de roca, petits. Però els del nord no m'agraden gaire. I els gallecs....són molt bons també. Recordo que de petit anàvem a la Barceloneta a comprar musclos de roca amb els meus pares. Un punt de venda de pescadors...d'aquells que ja no se'n troben. De la Barceloneta d'abans dels Jocs Olímpics....l'autèntica...la de sempre....la de "pase pase que comerá una buena paella" en un d'aquells xiringuitos.

Musclos al vapor

Estava en un carreró estretet...amb una entrada petita...i sempre tenien un sac de musclos al carrer, clara indicació que en tenien aquell día. Si passaves amb el cotxe i no hi havia sac...malament rai. Recordo a la senyora del pescador (molt i molt grossa) sempre estava asseguda al carrer sobre una cadira d'aquelles de vímet ("mimbre")...que encara no m'explico com podia suportar tot aquell pes. I quins musclos, senyor !!!...era tota una tradició a casa nostra...aquella petita aventura.

I es que, de fet, sempre hem tingut família a la Barceloneta. El germà del meu avi, l'Enric i la seva dona (la Rosita, em penso), vivíen en un d'aquells micro-pisos tant petitons que hi ha aquells antics carrers. Tinc pocs records de tot allò....la veritat, però molt bons. I tornem a la recepta, que sempre em despisto. La recepta dels musclos al vapor és una xorrada, però l'he posada per aquelles parelles de "principiantes" a la cuina que sempre tenen dubtes a l'hora de fer aquests plats tan senzills. Al menys, jo els tenía. Els musclos han de ser molt frescos....i han d'estar tots vius. Si trobeu algún amb la closca trencada o que estigui una mica obert...llenceu-lo per què és molt probable que estigui dolent. A mi m'agrada netejar-los una mica d'algues prèviament. Si en trobeu de bons i gustosos...és una exquisidesa de plat. També us recomano la lectura de la recepta "Musclos de Normandia a la planxa".

INGREDIENTS:

1 kg. de musclos de roca frescos

3 fulles de llorer

el suc d'una llimona

un raig de vi blanc

un raig d'aigua

ELABORACIÓ:

ELABORACIÓ:_1
1.

En una olla fonda, posar tots els musclos nets , el llorer i el suc de llimona. Afegir un ditet d'aigua per evitar que es cremi i un xorret de vi blanc.

ELABORACIÓ:_2
2.

S'han de coure al vapor durant 10 minuts a foc mitjà-baix. Fins que siguin tots oberts, vaja.

ELABORACIÓ:_3
3.

Servir ben calents, acabats de fer, ja que els musclos freds no valen res.

ELABORACIÓ:_4
4.

Ummm...

ELABORACIÓ:_5
5.

Bon Profit !!!


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!
Nury
Gràcies per la recepta?
Heidy
Boníssssims

envia el comentari