Catalunya Diari

Els 6 còctels sense alcohol més ràpids i fàcils de fer

Una alternativa saludable per passar vetllades ben agradables

.
Els millors còctels sense alcohol per preparar de manera veloç i senzilla | Cedida
 

Hi ha un gran nombre de possibilitats per tal de preparar còctels sense alcohol, ideals per a la gent que busca refrescar-se sense haver de recórrer a les begudes alcohòliques —sigui perquè no en pot consumir per raons de salut, perquè no ve de gust prendre'n o perquè s'ha de conduir després.

A continuació, et proposem 6 receptes diferents de còctels que no porten alcohol i que es poden preparar ràpidament i sense grans complicacions, de l'estil de la pinya colada o del San Francisco, perfectes per a les persones que tenen ganes de tastar begudes delicioses sense haver de consumir alcohol.

 

Les millors 6 receptes de còctels que no porten alcohol

En general, el mot còctel ha servit per definir les begudes que es preparen combinant un total de tres gustos diferenciats, un dels quals ve donat per alguna beguda que porta alcohol.

 

Tanmateix, darrerament han anat guanyant popularitat les begudes sense alcohol o 0.0. Per aquesta raó, els còctels sense aquest component orgànic que s'obté quan fermenten algunes fruites o alguns grans amb llevat han adquirit un gran prestigi.

 

Tot i que podria semblar que són begudes ben complexes, la seva elaboració no és tan complicada i, si les tastem, comprovarem que poden tenir un gust igual de bo o millor que el de les alternatives originals que tenen. Si continues llegint, descobriràs 6 receptes diferents que et permetran preparar còctels que no porten alcohol.

 

 

1. San Francisco

El còctel que du el nom de San Francisco és un dels més cèlebres del planeta, si no és el més cèlebre de tots, i és totalment possible fer-ne una versió no alcohòlica. 

 

Es prepara amb diversos ingredients com ara la taronja, el préssec, la llimona, la pinya, sucre, granadina, soda i una rodanxa de llimona o taronja. Per elaborar-lo, es pot fer servir la màquina de triturar o bé escollir no utilitzar-la.

 

Per tal de preparar-lo haurem d'agafar la coctelera i posar-hi dins 5 desenes parts de suc de taronja, 2/10 de suc de pinya, 1/10 de suc de llimona i 1/10 de suc de préssec. Aleshores, un cop feta la barreja s'haurà d'abocar dins d'un got de tub i, finalment, haurem de procedir a decorar el got amb una rodanxa de llimona o de taronja i d'afegir-li una gota de granadina.

 

Igualment, existeix una altra manera de preparar el San Francisco: triturem tota la barreja de suc, el gel i la soda, ho aboquem tot en un got i, finalment, hi afegim la decoració i la granadina.

 

2. Daiquiri verge

El terme «verge» fa referència al fet que el còctel no du alcohol. El daiquiri verge s'ha d'elaborar amb la base de la recepta original, però sense fer servir gens de ron. Per tal de preparar aquesta versió sense gens d'alcohol ens caldrà utilitzar sucre o almívar, suc de llima, pell de llima i gel. 

 

El daiquiri és un còctel que prové de Cuba i, si el volem elaborar correctament, caldrà que barregem el gel, el suc de llima i el sucre en un got coctelera. Tot seguit, haurem d'abocar la barreja a l'interior d'un got ben fred que decorarem amb l'ajuda d'una rodanxa de llima.

 

També es poden preparar daiquiris amb altres fruites que li confereixin un toc singular, com la maduixa, el plàtan o la síndria, que ens oferiran gustos variats per obtenir versions molt gustoses d'aquesta popular beguda.

 

 

3. Shirley Temple

Aquest còctel es troba entre la llista dels més famosos del planeta. El nom de Shirley Temple li ve per la coneguda actriu infantil que va triomfar durant l'època daurada de Hollywood, i es prepara a partir de gel, ginger ale, refresc de llimona o suc de taronja i cireres marrasquí.

 

Per preparar la versió sense alcohol del Shirley Temple cal que es barregin cinc mides de suc de taronja o refresc de llimona dins d'un got alt o d'una coctelera al qual posteriorment s'afegirà ginger ale. 

 

Per últim, caldrà afegir-hi una mica de granadina, remenar-ho tot i decorar el got amb una cirera o dues que li conferiran un toc ben dolç i singular.

Los cócteles sin alcohol son una opción ideal no solo para los niños, sino para todo aquel que prefiera optar por una bebida más sana.
Si es vol gaudir de vetllades i festes més sanes, els còctels que no porten alcohol són una opció excel·lent | Cedida
 

4. Cajun Clamato

Famós també per la seva altra denominació Virgin Mary, el Cajun Clamato és la versió del cèlebre Bloody Mary que no du alcohol. 

 

El Virgin Mary o Cajun Clamato es prepara amb la combinació de suc de llimona, suc de tomàquet, pebre negre, sal, tabasco i salsa Worcestershire. En la seva versió original, el còctel s'elabora a partir de vodka, però aquí no en farem servir.

 

Els passos que s'han de seguir per tal de dur-lo a terme correctament són els següents: en primer lloc, cal afegir 2 centilitres d'aigua amb gas dins d'una coctelera, juntament amb 1 centilitre de suc de llimona i 3 o 4 glaçons. Aleshores, ho agitem tot amb energia

 

Tot seguit, cal afegir 2 decilitres de suc de tomàquet, pebre negre i sal, dos gotes de salsa Worcestershire i una gota de tabasco. En general, aquesta beguda se serveix en un got ample i amb una gran quantitat de gel.

 

5. Sex on the beach sense alcohol

El mític Sex on the beach pot elaborar-se de maneres molt variades, tot i que la forma tradicional de preparar-lo és utilitzant suc de préssec, suc de taronja, suc de nabius i vodka.

 

En aquesta versió sense alcohol prescindirem del vodka i utilitzarem els altres ingredients, que barrejarem dins d'una coctelera. Igualment, es pot preparar el còctel amb variacions, substituint el suc de nabius per granadina i reemplaçant el suc de taronja per suc de pinya.

 

6. Pinya colada sense alcohol

El darrer còctel d'aquesta llista és una versió de la popular pinya colada. Els ingredients que ens caldran per tal de fer-lo són: llet de coco, una pinya sencera, sucre, aigua i gel. Igualment, haurem de disposar d'una liquadora o d'un batedor. 

 

Primer de tot, haurem d'introduir 100 mil·lilitres d'aigua dins del batedor, i tota la pinya —prèviament li haurem tret el cor i l'haurem tallat a trossos. Quan tinguem aquests dos ingredients dins del batedor, els barrejarem fins que obtinguem una beguda homogènia. Tot seguit, hi posarem una mica de sucre i tornarem a batre-ho tot.

 

Quan ja ho haguem liquat tot, hi afegirem 500 ml de llet de coco i el gel que vulguem. Tornarem a batre els ingredients i, quan tot hagi quedat ben barrejat i triturat, ho servirem en una copa ben llarga.

 

Tanmateix, per obtenir un recipient que sigui encara més singular, hi ha l'opció de buidar la pinya  en comptes de tallar-la. Quan estigui buida i ben neta, la podem posar dins de la nevera o al congelador mentre estiguem preparant el còctel i, un cop elaborat, serà un got ben original.

 

 

Referències bibliogràfiques

  • Brown, J. i Miller, A. (2009). Spirituous Journey: A History of Drink, Book Two. Mixellany Limited.


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari