Catalunya Diari

Temps de cocció de les verdures

Moltes vegades ens toca coure verdures i tenim dubtes de quan de temps les hem de tenir bullint. Doncs és més important del que pensem. Desprès passa el que passa...i es que les pastanagues o la patata està dura...els pèsols es desfan...i els espinacs han perdut totes les vitamines...etc...etc.. A mi m'ha passat això (i encara em passa) i per aquest motiu vull adjuntar aquesta guia ràpida amb la cocció de les principals verdures de casa nostra.

Espàrrecs, patates, porro i pastanaga

Penseu que és una cocció convencional, es a dir, ni al vapor ni amb olla exprés. També passa que moltes vegades, si hem de bullir diverses verdures no sabem quina posar primer i quina desprès, a que no? També depèn de com les talleu, si les feu a trossets petits o les feu senceres. L'experiència us donarà el coneixement necessari, està clar.

"De mica en mica...s'omple la pica", deien els meus pares i avis. En qualsevol cas, aquesta és una guia orientativa ja que l'estat de la verdura i l'època de l'any també n'alteren molt el resultat. Haureu d'estar atents a la textura, sabor i color de les verdures en coccions excessivament llargues. Si les voleu utilitzar com a guarnició d'altres plats us recomano deixar-les una mica "al dente" i refredar-les amb aigua i gel per tallar de sobte la cocció i conservar el color. Reserveu-les ben tapades a la nevera. No cal dir que el temps de cocció dependrà també de la mida de la peça i del tall. No es el mateix la mongeta tendre prima....que la més ample. Espero que aquesta taula us sigui d'utilitat....ja que a mi em fa molt servei.

 
Minuts de cocció 
Bledes (fulla)
5-8
Bledes (tija)
25-30
Col blanca/verda
5-7
Carxofes
25-30
Api
10
Bròquil
10
Col de Bruseles
8
Pèsols frescos
15-20
Pèsols congelats
5-7
Cebes
40-50
Mongeta tendre
15-25
Coliflor
25-30
Espàrrecs
20-25
Espinacs
8-10
Patata
20-25
Porro
30-35
Pebrot vermell
25-30
Pebrot verd
30-35
Carbassa
20-25
Pastanaga
20-25

Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari