Catalunya Diari

Què mengem quan fa fred? Idees de plats per escalfar l'organisme

Quan arriba el fred el nostre cos ens demana àpats que ens donin energia i ens aportin calor

Cuina d'hivern, sopa
 

Quan arriba el fred, el nostre cos necessita fer un canvi d'alimentació i preparar-se per combatre baixes temperatures, pluges, vent i humitat. Un plat calent a taula escalfa l'organisme i la llar sencera.

Així doncs, una bona alimentació serà la base d'energia per donar calor al nostre organisme i revitalitzar-nos en els dies més freds. Si a l'estiu necessitem plats frescos i lleugers a l'hivern el cos ens demana sopes, cremes, plats de llegums i guisats. Plats ben elaborats, d'aquells que fan xup-xup i es mengen amb cullera, seran els que ens aportaran carbohidrats, proteïnes i vitamines.

A Catalunya Cuina et proposem un recull de receptes que són ideals per aquesta època, hi poden haver moltes variacions per cada plat, com sempre us diem a la cuina la creativitat hi juga un paper molt important.

Agafeu les culleres!

Idees de plats per escalfar l'organisme

Sopa de pescadors

Sopa de pescadors

Les sopes són el plat per excel·lència durant l'hivern. Aquest és un plat molt recomanable en aquestes èpoques de l'any, escalfa el cos i a banda té un gust deliciós i ple de propietats nutritives.

Potatge d'hivern

Potatge d'hivern

Els guisats són plats contundents però són ideals per fer-los com a plat únic i reconforten el cos del fred, aportant molta energia. 

Mandonguilles amb sípia i pèsols

Mandonguilles amb sípia i pèsols

Un plat per sucar-hi pa i molt complet, ja que a part de ser un guisat, porta carn, peix i pèsols. 

Idees de plats per escalfar l'organisme_4

Arròs bullit amb pollastre

A part de ser el millor remei per un mal de panxa, és un plat senzill de fer, fàcil de digerir i que ens revitalitza el cos en dies de fred, mals de panxa i constipats.

Crema d'espàrrecs, pastanaga, porro i patata

Crema d'espàrrecs, pastanaga, porro i patata

Les cremes a part de ser bones són saludables i formen part del sopar ideal d'hivern, plenes de nutrients i vitamines, calentes i lleugeres.

Sopa de ceba

Sopa de ceba

Un clàssic d'hivern, el plat perfecte per entrar en calor. Tot i que va néixer com una recepta d'aprofitament amb els anys s'ha convertit amb un plat imprescindible.

Escudella i carn d'olla

Escudella i carn d'olla

Aquesta és la recepta d'honor de cada llar durant els mesos d'hivern. Quan pensem en fred no hi ha res que ens vingui més de gust i ens senti millor que un bon brou acompanyat de carn d'olla o bé una escudella. Ric en nutrients i vitamines.

Llenties estofades amb costella de porc

Llenties estofades amb costella de porc

Llegums i carn estofada, sens dubte les llenties són un dels plats més tradicionals de la nostra cuina i ple de propietats que escalfaran el nostre organisme i ens donaran energia.


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!
Aurora
recetas sin lactosa teneis
manel
m'agrada molt tot lu que puseu de menja, miltes grasias

envia el comentari