Catalunya Diari

Taronges i mandarines, els cítrics de temporada que acompanyen els nostres plats

És temps de fred i també d'aquestes dues fruites de la nostra terra, que combinen amb diversos plats i aporten tantes propietats al nostre organisme

taronges-mandarines-citrics
Les taronges i mandarines aporten moltes propietats al nostre organisme, entre elles vitamina C | Redacció

En èpoques de fred ens ve al cap aquella tradicional imatge, dels àpats d’hivern que acaben amb les pells de la taronja i la mandarina en els nostres plats. Els cítrics són uns dels protagonistes de la temporada, i arriben just en el moment més ideal. Avui parlarem de les taronges i les mandarines, tot i que dins la família dels cítrics també ens trobem amb les llimones, els pomelos, les llimes. 

Els cítrics ens aporten propietats com la vitamina C, amb un gran poder antioxidant, a més ens ajuda a protegir-nos i combatre refredats. També tenen grans quantitats de fibres, que ens ajuden a regular els intestins i faciliten la digestió, depurant el nostre organisme. És per aquest motiu, que durant la temporada d’hivern acostumen a ser les postres de les calçotades.

Els calçots, són un altre dels productes essencials d’aquests mesos. Les calçotades són una de les tradicions més identificatives de la gastronomia i la cultura catalana. Com que es tracta d’un àpat copiós, la taronja o la mandarina són ideals per acabar un menú de calçotada. És un cítric lleuger, que ens ajuda a protegir el sistema digestiu, dissolent els aliments o les flatulències i baixar el dinar.

A Catalunya tenim taronges i mandarines pròpies del Baix Ebre i del Montsià que destaquen per la seva elevada qualitat. Aquest sabor entre àcid i dolç fa que, a part de menjar-se de manera natural o fer-ne suc, les taronges i les mandarines combinin de manera excel·lent amb diferents plats dolços i salats de la cuina catalana. Si voleu tastar diferents maneres de menjar-vos la taronja, us deixem algunes idees.

4 receptes exquisides que van acompanyades de taronja

_1

Rotllet fred de bacallà i verdures amb salsa de taronja

Un plat diferent amb una combinació magnífica

Consulta la recepta completa 

_2

Llom a la taronja amb xips de moniato

Un plat molt bo i molt recomanat per fer a casa, ja que el llom, la taronja i el moniato agrada a tota la família.

Consulta la recepta completa 

_3

Coc de taronja i vermut Miró

Sorpreneu els vostres convidats amb aquesta senzilla i deliciosa recepta

Consulta la recepta completa 

_4

Taronja amb moscatell

Una recepta senzilla de preparar, amb una combinació ben trobada.

Consulta la recepta completa 


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari