Catalunya Diari

Aliments indispensables per a esportistes

Aliments
Aliments indispensables | cedida

Les persones afeccionades a la pràctica esportiva a vegades obvien una part transcendental que pot ajudar a la seva evolució. Parlem de l'alimentació, el concepte de vida sana és totalment indestriable d'aquest món. Hem d'analitzar la nostra dieta, identificant possibles mancances i posant el punt de mira sobre tots aquells aliments que tinguin propietats positives per al nostre organisme. Hem de tenir en compte també quina és la nostra disciplina esportiva, ja que òbviament no és el mateix per exemple practicar el running que aixecar peses al gimnàs.

  

  

En aquest article us volem recomanar una llista d'aliments especialment saludables per a la pràctica de la majoria d'esports. El primer nom que apareix en la nostra tria és el cereal, i concretament el blat. Més enllà del seu gran nombre de proteïnes d'origen vegetal, és un element magnífic per a la salut. No té colesterol i gràcies al seu alt contingut proteic és perfecte per a totes aquelles persones que busquin un alt desenvolupament muscular, sent especialment interessant per a totes aquelles persones que al llarg del seu entrenament practiquin activitats d'alta intensitat. Reforçar els músculs ens ajudarà a prevenir lesions i a evolucionar favorablement. El seu alt contingut en fibra també ens ajuda a millorar el trànsit intestinal. Els romans ja degustaven aquest tipus d'aliment, una civilització altament avançada al seu temps que va inventar altres elements característics del nostre dia a dia. Infraestructures com les calçades, el sistema de clavegueram, la llengua llatina o altres elements altament curiosos com l'"alea", una variant primitiva del backgammon.

  

  

El segon aliment recomanable és l'arròs. És una font d'energia molt alta, ja que disposa d'un gran nombre de carbohidrats. Els seus components orgànics regulen l'activitat metabòlica dels nostres òrgans. També ens ajuda a controlar la pressió arterial i té un gran nombre de propietats digestives i diürètiques. Disposa de propietats antioxidants i és especialment interessant per a millorar la nostra estabilitat cardiovascular. Es tracta d'un producte indispensable que sempre ha de tenir un espai reservat a tots els armaris dels esportistes.

  

  

El tercer element de la nostra llista són els làctics. Encara que existeixi molta polèmica en relació als productes derivats de la llet, són un element positiu per a les persones que practiquen una activitat esportiva. La llista de beneficis que aporta és molt gran, i seguidament en desglossarem alguns. Per exemple, la llet ajuda a prevenir la pressió arterial. En juga un paper molt important la presència de calci i vitamina D, això ajuda a evitar la hipertensió. Els làctics també són molt importants per l'alta quantitat de calci que ens aporten, aquest element és indispensable per a una bona salut òssia. Els làctics són una de les principals fonts de calci i ens aporten gairebé un 75% de la quantitat diària recomanada.

  

  

Finalment, volem destacar les fruites i les verdures. Entre la seva varietat trobem algunes que són especialment recomanables per a l'activitat física. Com per exemple la carabassa, la ceba, l'all, els espàrrecs o la pastanaga. Les verdures es poden consumir de moltes maneres, i això les fa molt adaptables a la nostra dieta. Els aliments que ens atorga la terra són indispensables per a gaudir d'una dieta sana. El seu alt contingut en fibra, juntament amb minerals i vitamines que ens aporten és espectacular. També són molt riques en aigua, per tant, hidraten. També milloren el nostre ritme intestinal i són diürètiques. Per concloure, cal destacar les seves propietats antioxidants que ens ajudaran a la recuperació muscular.

  

Com ja heu vist, hem fet una petita selecció d'aliments que poden ser consumits pel col·lectiu d'esportistes. Si voleu més assessorament sobre quines són les propietats dels determinats aliments, o voleu configurar una dieta més personalitzada en relació als vostres interessos, no dubteu en consultar un especialista. Cal tenir sempre present la nostra dieta a l'hora de gaudir d'una vida totalment saludable.


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari