Catalunya Diari

Aliments essencials per la tardor

A la tardor el nostre organisme necessita preparar-se pel fred

x
Ha arribat la tardor, aquella època de l'any tan agradable i plena de propòsits, encara fa bona temperatura i ens permet passejar per tranquil·lament per indrets que ens regalen paisatges plens de colors. Amb els aliments passa el mateix, la naturalesa és sàvia i ens aporta a cada estació allò que li senti bé al nostre organisme, per aquest motiu és tan important menjar aliments de temporada i proximitat.

  

  

L'octubre arriba carregat d'aromes i sabors amb productes que ens començaran a escalfar el cos preparant-lo així pel fred de l'hivern i protegint-lo dels refredats. Gaudim d'aquesta estació que cada vegada és més curta.

  

  

Els nostres aliats seran les fruites que aporten vitamina C, els fruits secs i els vegetals que ompliran els nostres plats de colors, vitamines i minerals.

5 aliments que arriben amb la tardor

5 aliments que arriben amb la tardor_1

La Magrana

La magrana és una fruita rica en vitamina C, antioxidants, com el potassi, i fibra que posseeixen propietats antiinflamatòries. Ideal per protegir-nos del fred i tenir les defenses ben fortes, també ens ajuda a prevenir l'envelliment de la pell.

Recepta ideal per cuinar amb magrana: 

Magrana amb vi i sucre

5 aliments que arriben amb la tardor_2

El Moniato


La patata dolça més esperada. És una fècula molt semblant a la patata amb la diferència que és dolça i l'hi dóna un gust peculiar que acostuma a agradar molt, sobretot entre els més menuts. És rica en hidrats de carboni, per tant aporta molts nutrients i és recomanable per aquelles persones que fan esport o bé tenen un desgast energètic en el seu dia a dia.

Recepta ideal per cuinar amb moniato:

Xips de moniato o Crema de moniato

5 aliments que arriben amb la tardor_3

Els Bolets


El producte de tardor per excel·lència que ens regala la natura als indrets més insospitats. El valor calòric del bolet és molt baix, ja que està fet, pràcticament d'aigua, també és un aliment ric en minerals. El podem cuinar de múltiples maneres.

Recepta ideal per cuinar amb bolets:

Tall rodó amb rovellons

5 aliments que arriben amb la tardor_4

El Codony


El codony és una fruita de tardor molt aromàtica. Resulta difícil menjar-la crua, per aquest motiu s'acaba cuinant, habitualment, amb sucre i és quan en surt el codonyat, aquest plat que agrada als paladars més dolços que es transforma en codonyat.

Recepta ideal per cuinar amb codonyat:

Pintxo de foie amb poma i codony

5 aliments que arriben amb la tardor_5

El moll de roca


El moll de roca és un peix de color vermell, però que es troba dins de la classificació de «peix blau». No té moltes calories i ens aporta proteïnes, minerals i vitamines. És un peix molt fàcil de digerir i la seva carn és compacte i molta sabrosa.

Recepta ideal per cuinar amb moll de roca:

Molls de roca fregits


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari