Catalunya Diari

Joan Roca repeteix com a millor xef del món i consolida el seu lideratge

El cuiner català ocupa la primera posició en el rànquing 'The Best Chefs Award', format per un total de 300 noms

El xef català Joan Roca, en una imatge d'arxiu
El xef català Joan Roca, en una imatge d'arxiu | Gtres

El conegut xef català Joan Roca continua sumant reconeixements internacionals a la seva trajectòria professional entre fogons. Aquest cop, ha tornat a ser escollit el millor xef català del món, en el rànquing 'The Best Chef Awards', format per un total de 300 cuiners, una fita que no es pot ignorar. El més gran dels germans Roca va rebre el guardó durant una gala que es va celebrar a la ciutat italiana de Milà. 

En definitiva, el cuiner català continua consolidant el seu domini sobre els fogons, i la seva posició de referent internacional de la cuina d'avantguarda. En una entrevista concedida aquest estiu, Joan Roca va explicar que la seva passió té els seus orígens a restaurant familiar on passava gran part del temps lliure, al costat dels seus germans. 

«Dels nostres pares vam aprendre no tan sols estimar la cuina, sinó aquesta forma tan peculiar d'entendre l'hospitalitat com una forma de vida, la generositat, la capacitat de compartir i l'esforç», va explicar Roca. En aquest sentit, el català va assenyalar que «mai s'acaba d'aprendre», i va destacar que el seu és «l'ofici més bonic del món». 

Domini espanyol al rànquing

A banda de Joan Roca, al mencionat rànquing també troben, en tercera posició, el peculiar xef Dabiz Muñoz, parella de la coneguda presentadora Cristina Pedroche. En total, Espanya té disset cuiners representats en les primeres 50 posicions de la llista, amb el xef Albert Adrià en el número catorze, Quique Dacosta en el 24, Martín Berasategui en el 28 o Andoni Luis Aduriz en la posició número 30.  

Pel que fa a les primeres posicions, a la segona posició, just després de Joan Roca trobem el cuiner danès René Redzepi, el suec Björn Frantzén a la quarta posició i el neerlandès Jonnie Boer a la cinquena. 


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari